Intrebari Frecvente

Intrebari Frecvente Infiintare Firma

Doresc sa infiintez o microintreprindere platitoare de TVA cu actionar unic. M-ar interesa sa stiu care este costul total de constituire(onorariul dvs. + taxele catre ONRC) si timpul necesar infiintarii ?

Buna ziua, am citit  cu interes  solicitarea dvs  si va raspund urmatoarele

– Va  pot sta la dispozitie  cu tot ce doriti  pentru infiintarea unei Societati Comerciale cu Raspundere Limitata  in Romania (S.R.L.),  cu doi asociati, cu capital strain sau  mixt, astfel:I- fie va fi o societate cu un asociat roman – cazul dnei……..  posesoare a unui act de identitate romanesc si un cetatean strain  – dnul …..;

II- fie  o societate avand ca  asociat – o persoana juridica, anume  firma din strainatate ( unic asociat  sau doar asociat alaturi de dvs  in ce formula veti dori) .
La alegere  va pot oferi si sediu social – la cabinet de avocat ( in acest caz se  scurteaza procedura: nu mai este necesar  aprobarea contractului  de sediu social  inregistrat  la Administratia Financiara  si nici obtinerea avizului de la Asociatia de proprietari  in cazul in care spatiul destinat sediului social se afla la bloc).
Procedura este urmatoarea:
1. Se face rezervarea denumirii firmei  la Registrul Comertului (o pot face eu)
2. Voi avea nevoie sa  obtineti un specimen de semnatura  notarial – DOAR  PENTRU PERSOANA CARE VA FI DESEMNATA ADMINISTRATOR
3. Celelalte demersuri le voi face eu: – redactare Act Constitutiv al firmei, Contract de sediu social, declaratii de asicaiti si administrator, precum si celelalte formulare  si  reprezentare la Oficiul Registrului Comertului  pentru inmatricularea firmei.
4. Ar mai fi si  depunerea capitalului social al firmei,  (daca doriti  pot face si depunerea  acestui capital social  la orice banca doriti).
Costurile totale ale  infiintarii firmei sunt urmatoarele:
– 1000 lei = total taxe  si onorariu de avocat
– 250 euro = taxe gazduire sediu social al firmei  pentru o perioada de 1 (unu) an
–  capitalul social al firmei – minimul este de 200 lei
Pentru orice alte detalii va stau la dispozitie fie pe email,  fie la telefon: 0766236345
Cu stima