Inregistrare marca OSIM

 INREGISTRARE  MARCA  la OSIM

Inregistrare marca  la OSIM, adica Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci,  este o procedura elaborate, de protejare  a  unei denumiri, logo, emblema.

Inregistrarea unei marci la OSIM poate fi ceruta individual sau  in comun de orice persoana fizica sau juridica, nationala,  comunitara  sau internationala, direct sau prin mandatar, in conditiile prevazute de legislatia in domeniu.

Dreptul asupra marcii sau indicatiei geografice este dobandit si protejat prin inregistrarea  marcilor la OSIM, in baza Legii nr 84/1998 privind inregistrarea  marcii si indicatiilor geografice, modificata si completata prin Legea nr. 66/2010.

PRECIZARI:

Cum inregistrez o marca la OSIM

Inregistrarea marcii la OSIM confera titularului un drept exclusiv asupra marcii pentru produsele si/sau serviciile pentru care s-a efectuat inregistrarea, pe un termen de 10 ani de la data constituirii depozitului. Inregistrarea marcii aduce cu sine interdictia , pentru terti, de a depune sau de a utiliza, fara autorizatie, indiferent sub ce forma, marca sau unul din elementele sale caracteristice, pentru aceleasi produse sau servicii.

La cererea titularului inregistrarea unei marci poate fi reinnoita la implinirea fiecarui termen de protectie de 10 ani, cu plata taxei prevazute de lege.

Cererea de reinnoire inregistrare marca poate fi facuta cu cel mult trei luni inainte de expirarea duratei de protectie in curs.  Cu ocazia reinnoirii lista produselor / serviciilor poate fi limitata , dar nu amplificata.

Taxa pentru cererea de reinoire a inregistrarii marcii poate fi platita in cel mult 6 luni dupa expirarea duratei de protectie in curs, dar cu majorarea prevazuta de lege.

Cît costa o inregistrare de marca la OSIM

Costurile pentru  inregistrare marca  difera, astfel  principalul criteriu de diferentiere  intre tipuri de marca il constituie  elementele componente ale acesteia, tipul de marca: verbala,  combinata, figurative, sonora,  culorile folosite, precum si  numarul de clase de servicii si produse.

  • Taxa de inregistrare cerere    36 lei
  • Publicare cerere de inregistrare marca alb-negru    108 lei
  • Publicare cerere  de inregistrare marca  color       360 lei
  • Eliberare certificat  180 lei

DURATA:

Procesul de inregistrare  marca la OSIM dureaza aproximativ 6 luni de la depunerea  dosarului de marca, iar in anumite cazuri  poate fi redus la jumatate.

Documente necesare  inregistrare marca OSIM

– Copie acte de identitate persoana fizica /Copie Certificat de Inregistrare firma

– Descrierea marcii,  atasare reproducere 6/6 cm

– Lista de produse si / sau servicii pentru care se solicita inregistrarea marcii

CE VA PUTEM OFERI

– Suntem aici sa te putem indruma, consilia, sa oferim asistenta juridica, sa  venim in sprijinul tau cu tot ceea ce  este necesar.

– Alegandu-ne pe noi, vei face diferenta, suntem dedicati si ne adaptam  in functie de specificul si necesitatile fiecarui client pentru a construi o afacere legala, completa de success si recunoastere.

Marca  reprezinta un semn distinctiv, care exprima si realizeaza o diferentiere a produselor, este un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de altele apartinand altor persoane. Pot sa constituie marci  semne distinctive cum ar fi: cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale si in special forma produsului sau ambalajului sau, combinatii de culori, precum si orice alte combinatii, marca de certificare.

Prin procesul de marcare  produselor scoase pe piata de intreprinzatori le sunt atribuite caracteristici si elemente suplimentare.  Astfel marca inregistrata  devine element activ, care se poate comercializa.

Marca  influenteaza alegerea  consumatorului pentru ca reprezinta o garantie de fabricatie si totodata o oferta de servicii dupa vanzare, care nu exista in cazul produselor anonime.

Marca  isi indeplineste functiile economice numai in masura in care a obtinut notorietatea necesara.

Managementul unei afaceri  necesita  motivatie, talent si extrem de multa  munca; de asemenea este nevoie de cercetare  si planificare  pentru a-ti creste sansele de succes.

Pentru toate aceste lucruri,  abordarea oferita  dvs  consta  in identificarea nevoilor si  obiectivelor concrete ale clientilor  si  furnizarea  de optiuni, solutii,  explicate  pe intelesul fiecaruia,  pentru a permite luarea  de decizii corecte, legale, in timp util, de a anticipa  consecintele actiunilor  clientilor .

Sa va asiguram  reprezentare juridica la OSIM   pentru inregistrare marca,  implicit eliberarea documentelor si inmanarea acestora  catre  client.