Asistenta juridica in fata autoritatilor

 Asistenta juridica in fata autoritatilor

OFERIM  URMATOARELE  SERVICII:

 Consultanta pentru alegerea celor mai bune solutii pentru cumpararea sau vanzarea proprietatilor imobiliare, recuperarea acestora, proceduri due diligence, litigii.

Due Diligence procedura care implica verificari prealabile cumpararii unei proprietati imobiliare. Pe langa verificarea titlurilor de proprietate si a contractului de vanzare-cumparare, o procedura due-diligence poate include o verificare care sa arate ca propretatea nu face obiectul unor litigii, verificari la autoritatile din zona pentru a vedea daca proprietatea indeplineste conditiile cerute de cumparator, coeficientul de ocupare al unui teren etc.

Verificarea actelor – prin aceasta se intelege o temeinica verificare a tuturor documentelor relevante: actele doveditoare ale proprietatii, contractul de vanzare-cumparare etc.

Asistenta la momentul semnarii In momentul semnarii unui contract de vanzare-cumparare in prezenta unui notar,  va putem asista si reprezenta in eventualele negocieri si proceduri legale, inclusiv  redactari de documente  diverse,  care  ulterior se vor autentifica.

Litigii – in  legatura  cu  activitatile  comerciale, recuperari debite restante – incepand de la notificari, somatii, actiuni judecatoresti  si pana la introducerea  debitorilor  in  procedura de insolventa, nerespectare clauze contractuale, etc…

INREGISTRAREA  IN  ROMANIA  A  DIVORTULUI  PRONUNTAT  IN STRAINATATE  –  PROCEDURA EXEQUATOR

DEMERSURI  PENTRU  OBTINERE  PERMISE DE SEDERE  PENTRU  CETATENI  STRAINI  PROVENIND ATAT  DIN SPATIUL UE si SEE,  PRECUM SI  PENTRU CETATENII DIN SPATIUL NON-UE.

Intocmire acte  cetateni straini

Intocmirea documentatiei pentru angajarea in munca a muncitorilor straini din tarile non-ue, avizul de la oficiul roman de imigratii aviz aris pentru aviz sedere pentru scopuri economice. documentatie prelungire permis de sedere.

PENTRU CETATENI DIN SPATIUL UE si SEE

 Cetatenii UE/SEE si membrii lor de familie pot lucra pe teritoriul Romaniei in aceleasi conditii ca si cetatenii romani (pe baza unui contract individual de munca avizat de Inspectoratul Teritorial de Munca, contract de detasare, conventie civila, etc.).

Pentru obtinerea certificatului de inregistrare se va depune la  formatiunile teritoriale ale O.R.I. din judetul in care aceste persoane si-au  stabilit rezidenta, o serie de documente, in functie de scopul sederii in Romania. Certificatul de inregistrare se emite in aceeasi zi si este valabil pentru o perioada nedeterminata, astfel, acestia pot  desfasura activitati dependente sau independente pe teritoriul Romaniei, acestea neavand un caracter limitativ atata vreme cat se incadreaza in conditiile prevazute de legile romane.

Asiguram  demersuri  pentru obtinerea cartii de rezidenta  atat  pentru titulari  cat si pentru  membrii de familie  si persoanele aflate in intretinere. Cartea de rezidenta este valabila 5 ani.

PENTRU  CETATENI DIN SPATIUL  CETATEAN NON-UE

 Daca  doresc sa ramana pe teritoriul Romaniei  pentru o perioada mai mare de timp,  pentru activitati  comerciale,  trebuie sa fie actionar sau asociat cu atributii de conducere sau administrare al unei societati comerciale si trebuie obtinut  avizul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Pentru obtinerea vizei de lunga sedere pentru activitati comerciale trebuie sa depuneti urmatoarele documente:

– avizul Agentiei Romane pentru Investitii Straine;

– certificat de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica;

– asigurare medicala valabilla pe toata perioada vizei. Taxa de viza este de 120 Euro.

Ca si procedura interna, viza de lunga sedere primeste aprobarea Centrului National de Vize numai dupa obtinerea avizului Oficiului Roman pentru Imigrari. ORI emite acest aviz in cel mult 30 de zile de la primirea solicitarii.

Viza de lunga sedere se acorda pentru o perioada de 90 de zile, cu una sau mai multe calatorii.

Dupa intrarea in Romania trebuie obtinut un permis de sedere. Acesta atesta rezidenta dumneavoastra in Romania. Pentru obtinerea permisului de sedere se va depune alaturat cu  persoana (pentru efectuarea fotografiei pentru document) o serie de documente, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea dreptului de sedere acordat de viza. Permisul de sedere se reinnoieste cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea celui anterior.

Dreptul de sedere temporara pentru activitati comerciale se prelungeste succesiv pentru perioade de 1 an. In cazul strainilor care fac dovada ca au efectuat investitii de minimum 500.000 de euro sau ca au creat peste 50 de locuri de munca cu norma intreaga, dreptul de sedere se prelungeste pentru 3 ani.

Cuantumul investitiei si numarul locurilor de munca se calculeaza in functie de cota de participare a asociatului sau actionarului la societatea comerciala.