Infiintare SRL – Societate cu raspundere limitata

Infiintare   SRL, Societate cu raspundere limitata

Suntem aici sa te putem indruma, consilia, sa oferim asistenta juridica pentru infiintare SRL,  Societate cu raspundere limitata, sa  venim in sprijinul tau cu tot ceea ce  este necesar   pentru a reusi sa invingi birocratia si sa ai propria afacere. Alegandu-ne pe noi, pentru infiintare firma SRL, vei face diferenta, suntem dedicati si ne adaptam  in functie de specificul si necesitatile fiecarui client pentru a construi o afacere legala, completa de succes.

Societatea cu raspundere limitata ( SRL ), este societatea in care obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social iar asociatii raspund numai pana la limita aportului lor.

Timpul pentru infiintare SRL este de 3 zile lucratoare  de la depunerea dosarului de inmatriculare la Registrul Comertului.

Costurile infiintarii unui SRL    

Costurile pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata- SRL difera infunctie de valoarea capitalului social, numarul asociatilor si de numarul activitatilor pe care urmeaza sa le desfasoare respectiva societate. Valoarea minima a capitalului social pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata este de 200 lei. Aceasta suma reprezinta aportul in numerar al asociatilor. La aceasta suma se adauga diversele taxe care trebuiesc achitate pentru infiintarea unei firme:

  • rezervare nume firma  72  lei
  • taxa la Registrul Comertului, taxa de publicare in Monitorul Oficial,  reprezinta  taxele care se platesc  si insumeaza aproximativ 480 – 550lei
  • taxa notariala pentru, specimen de semnatura,aproximativ  60 lei (in functie de notar)

In total pentru a putea infiinta o societate comerciala cu raspundere limitata, trebuie sa aveti pregatita o suma de aproximativ 1.200 lei.

CE VA PUTEM OFERI pentru constituirea unui SRL

– vom stabili impreuna  ce denumire va purta noua firma constituita tip SRL, vom oferi consultanta  cu privire la forma juridica, capitalul social, sediul social si eventuale sedii secundare, alegerea obiectului de activitate, in functie de specificul activitatii fiecarui client.

– redactam si  procesam  documentele necesare infiintarii firmei: Act Constitutiv, Declaratii, Contract de Comodat sau de Inchiriere.

– depunerea capitalului social la orice banca aleasa de asociatii fondatori;

– pregatirea dosarului pentru a fi depus la Registrul Comertului, complet;

– reprezentare juridica la Registrul Comertului  pentru inmatricularea firmei si eliberarea documentelor;

– eliberarea documentelor si inmanarea acestora  catre  client, impreuna cu indrumarile necesare  post – infiintare firma.

PRECIZARI:

– la o adresa  nu pot functiona mai multe societati comerciale (art. 17 din Legea 31/1990)

– daca imobilul se afla intr-un bloc  veti avea nevoie si de Avizul Asociatiei de proprietari si acordul vecinilor.

OPTIONAL:

– In cazul in care nu dispuneti de un spatiu pentru a stabili sediul social al firmei,  va putem asigura gazduire de sediu social ( pe o perioada limitata: pe durata minim 1 luna, max 1 an). Daca alegeti sa va gazduim noi sediul social nu mai este nevoie de dovada de proprietate, ci doar de buletine si de variantele de denumire. Pentru  variantele de denumire  propuse de dvs,  este bine sa optati pentru variante cat mai complexe,  avand in vedere ca rezervarea denumirii se face la nivel national si nu pot exista doua societati cu nume identic sau asemanator.

– la solicitarea clientilor  putem efectua toate demersurile necesare inregistrarii in scopuri de TVA la Administratia Financiara de sector competenta, precum si obtinerea Certificatului de Operatiuni Intracomunitare (ROI);

– la  solicitarea  clientilor va putem oferi  un serviciu tip abonament, cu doar  50 lei / luna  pentru  servicii juridice  pentru societate.

Pentru a afla detalii despre tarifele standard   clik aici

Actele necesare infiintarii unui SRL

Pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata sunt necesare urmatoarele acte:

  • Actele de identitate ale viitorilor asociati in copie;
  • O copie dupa actul de proprietate si copie dupa actul de identitate al celui care pune la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului social al societatii.
  • Dovada privind disponibilitatea firmei;
  • Dovada efectuarii varsamintelor privind capitalul social, care va fi stabilit de viitorii asociati, in functie de nevoile societatii, dar nu poate fi mai mic de 200 lei
  • Actul constitutiv al societatii
  • Specimene legalizate de semnaturi pentru administratori